Hrvatski centar za razminiranje

RSS

„Večer za sigurne korake“ održana u Zagrebu

18.10.2011

U petak, 14. listopada 2011. godine, u hotelu Westin u Zagrebu, održana je dobrotvorna „Večer za sigurne korake“ u svrhu prikupljanja sredstava za razminiranje. „Večer za sigurne korake“ održana je u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham) i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a i Veleposlanstva Kanade.
Ovo deseto izdanje projekta „Večer za sigurne korake“ okupilo je poslovnu elitu za Hrvatsku bez mina. U uvodnom dijelu večeri predstavnicima najjačih hrvatskih i međunarodnih tvrtki, institucija javne vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u Republici Hrvatskoj, obratili su se izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Predrag Matić, veleposlanik Kanade NJ.E. Edwin Loughlin, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske procese te izaslanik župana Zadarske županije g. Davor Lonić, zamjenik veleposlanika SAD-a g. Hoyt B.Yee te Don Markušić, predsjednik AmCham-a u Hrvatskoj.
Od 2001. do 2010. godine u okviru ove inicjative prikupljeno je 5,7 milijuna kuna te su od mina očišćena područja u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji. Procjenjuje se kako se ovim događajem prikupilo 300.000,00 kuna i taj iznos će, kao i proteklih godina, biti uvećan sredstvima Vlade SAD-a putem International Trust Fund (Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina), a potom doniran Zadarskoj županiji u svrhu razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO