Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Direktor UNMAS-a posjetio HCR

16.05.2007

U srijedu, 16. svibnja, Hrvatski centar za razminiranje posjetio je Maxwell Gaylard, direktor UNMAS-a (Agencije UN-a za protuminsku djelatnost). Gosta su primili ravnatelj Oto Jungwirth i pomoćnik ravnatelja Miljenko Vahtarić, koji su ga informirali o radu HCR-a i prezentirali mu minski problem u Republici Hrvatskoj, kao i rad Sken Centra. Nakon obilaska, g. Gaylard je izjavio da je Hrvatska već postigla ciljeve koje je UN postavio u svojoj strategiji od 2006. do 2010, godine, vezano uz smanjene broja žrtava, omogućavanje korištenja dijela MSP-a razminiranjem, razvoj i pomoć zemljama s minskim problemom pri osnivanju centara za razminiranje i vezano uz smanjenje utjecaja minskog problema na život ljudi.

UNMAS surađuje s 13 UN odjela, agencija, programa i njihovima sredstvima kako bi omogućio učinkovit, proaktivan i koordinirani odgovor na probleme mina i ubojnih sredstava.
Opća skupština UN-a osnovala je UNMAS kako bi služio kao fokusna točka UN-a za protuminsko djelovanje i potporu UN-ovoj viziji ‘’svijeta slobodnog od opasnosti od mina i NUS-a u kom pojedinci i zajednice žive u sigurnom okruženju pogodnom za razvoj I u kom su žrtve mina u potpunosti integrirane u društvo.’’

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO