Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Seminar o edukaciji stanovništva o opasnosti od mina

24.10.2011

U Šibeniku, od 24. do 25. listopada 2011. godine, održava se Seminar o edukaciji stanovništva o opasnostima od mina, a u okviru projekta „Edukacija i informiranje poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina“.
Prethodno, prije ovog Seminara, Sporazum su potpisali gospođa Đurđa Adlešič, upraviteljica „Hrvatska bez mina“ - Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske, gospodin Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, prim. dr. sc. Nenad Javornik, dr. med., izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa i gospodin Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata.

Projekt Edukacije i informiranja poljoprivrednog stanovništva o opasnostima ima za cilj edukacijom povećati razinu znanja i informiranosti o opasnosti od mina te spriječiti stradavanje poljoprivrednog stanovništva i svih članova njihovih obitelji. Nositelj projekta je „Hrvatska bez mina“ - Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske kojoj je glavna zadaća koordinacija i nadzor suradnika na projektu i nadzor aktivnosti.

Suradnici, odnosno provoditelji projekta, u suradnji sa Zakladom, su Hrvatski crveni križ i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata te Hrvatski centar za razminiranje kojem je najvažnija zadaća sudjelovanje u promidžbi i informativnim aktivnostima vezano na projekt.

Provodit će ga instruktori Hrvatskog crvenog križa i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata kroz održavanje tribina i predavanja te organizaciju lokalnih projekata u zajednici u tri faze. Kako bi se omogućilo provođenje spomenutog Projekta, potrebito je osposobiti instruktore, a to se upravo čini na ovom Seminaru.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO