Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija u Staroj Gradiški

28.10.2011

Dana 26.10.2011.g. u Staroj Gradiški, u OŠ Okučani, PŠ “Stara Gradiška” održana je tribina «Djeca u minskom okruženju». Tribini je prisustvovalo ukupno 90 učenika prvih do osmih razreda škole. Djeci 1 - 4 razreda su podijeljene edukacijske biježnice “Pazi mine”, cca 50 komada.

Istu tribinu organizirala je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz domovinskog rata Hrvatske. Prisutne je pozdravila ispred udruge Julijana Rosandić, predsjednica udruge.

Ispred HCK GD Nova Gradiška nazočan je bio Perica Barišić, ispred Društva Crvenog križa Brodsko - posavske županije nazočan je bio Franjo Pavlović - predsjednik društva, ispred MUP-a RH, PU Brodsko - posavske županije bio je prisutan Darko Demenčić iz odjela protueksplozijske zaštite. Ispred OŠ Okučani - PŠ Stara Gradiška nazočni su bili učitelji na čelu sa Smiljanom Kapetanovićem.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU BP odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa Franje Pavlovića i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 200 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, te 4 velika postera “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”. Ostavljeno je i nekoliko primjeraka edukacijskih skrivalica - učilica o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO