Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Susret s predstavnicima HUP-a u HCR-u

15.11.2011

15. studenog 2011. godine, u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca-udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja koju su predstavljali gospoda Dražen Jakopec i Tomislav Krmek, dopredsjednici Udruge. Uz ravnatelja, g. Zdravka Modrušana, ispred HCR-a nazočili su još njegov zamjenik g. Mirko Ivanušić te pomoćnici g. Neven Karas i g.Miljenko Vahtarić.
Razgovaralo se o finacijskim sredstvima koja su osigurana, tijekom ove godine, od strane javnih poduzeća i koja su, također ove godine, utrošena za razminiranje. Razmatrana su i ona sredstva za koja su izrađeni projekti koji su dati na suglasnost investitoru kao i ugovori koji su pripremljeni za Hrvatske vode i čekaju potpisivanje.Nazočni su izviješćeni i o tome da od strane HAC-a i HEP-a nema pozitivnih odgovora. Predstavnici Udruge najavili su daljnje razgovore sa svojim članovima, razmotrit će opravdanost organiziranja prosvjeda i davanja podrške sindikatima jer nisu osigurana ona sredstva koja su tražena i s kojima bi se premostila sadašnja situacija u humanitarnom razminiranju u Hrvatskoj.
Sudionici sastanka usporedili su Trogodišnji plan humanitarnog razminiranja Republike Hrvatske s potrebama Nacionalnog programa protuminskog djelovanja Republike Hrvatske za razdoblje 2009. do 2019. godine i zaključili da je neophodno pojačano djelovati prema svim izvorima financiranja kako bi se osigurala dostatna sredstva, znatno veća, kojima bi se planovi i programi nesmetano realizirali.
Na kraju, predstavnici HCR-a upoznali su nazočne da su raspisana sva nadmetanja za ukupni iznos prvog tromjesječja 2012. godine, za projekte koji se najviše odnose na južni dio Hrvatske. Cijeli postupak javne nabave provest će se ove godine, dok se početak radova predviđa za 2012. godinu, počevši od 09. siječnja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO