Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Košarkaške zvijezde igraju u Crikvenici za razminiranje Hrvatske

25.05.2007

U organizaciji Prve udruge košarkaških veterana OLD STARS ZAGREB 89, Spesa – centra za poduke i prevodilaštvo i Atlantic grupe od 24. do 27. svibnja 2007. godine. u Crikvenici se održava 19. međunarodni košarkaški turnir veterana. Nositelje skupina izvlačili su legendarni hrvatski košarkaši – najbolji zagrebački košarkaš svih vremena Nikola Plećaš zvani «Sveti Nikola» i dvostruki europski prvak s Cibonom i nekadašnji hrvatski reprezentativac Danko Cvjetićanin. Obojica igrača nastupit će u revijalnoj utakmici između momčadi «All Stars» i «Zvijezda» koja će se igrati 27. svibnja s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani u Crikvenici pod sloganom «SPES – Za Hrvatsku bez mina!».

«Ovom akcijom za razminiranje želimo dodatno ukazati široj hrvatskoj javnosti na golemi problem s minama koje se i danas nalaze u našoj zemlji. Štoviše, čak oko milijun hrvatskih građana živi u područjima gdje ima mina. Nadam se da će nam se u ovoj akciji pridružiti što više građana i poduzeća kako bismo našu zemlju što prije očistili od mina», kazao je diplomirani teolog i predsjednik Uprave Spesa Slobodan Matić, glavni pokretač akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!».
Za sastav „ALL STARS“ igrati će Dino Rađa, Emilio Kovačić, Danko Cvjetićanin, Vlado Alanović, Damir Voloder, Srđan Savović, Veselin Marunić, Dragan Zovko, Aramis Naglić, Max Vučković, Emil Tedeschi, Ivica Toljan.
Za ekipu „ZVIJEZDE“ igrati će Andro Knego, Jurij Zdovc, Peter Vilfan, Zdravko Radulović, Ratko Radovanović, Zoran Slavnić, Mario Primorac, Zoran Čutura, Slavko Kotnik, Vinko Jelovac, Damir Šolman, Mihovil Nakić, Veljko Mršić, Franjo Arapović, Nikola Plećaš, Stojko Vranković, Dražen Anzulović, Zvonimir Tolić

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO