Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Planiranje razminiravanja u Ličko-senjskoj županiji

18.11.2011

Dana 15. studenog 2011. godine u Gospiću održan je sastanak predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje i Ličko-senjske županije.
Na sastanku su načelnica Odjela za plansko-analitičke poslove, gđa. Nataša Mateša Mateković i predstojnik Podružnice Karlovac, gosp. Damir Stojković upoznali župana, gosp. Milana Jurkovića, zamjenika župana, gosp. Milana Krmpotića i predstavnike svih minski zagađenih gradova i općina u Županiji s dosadašnjim ostvarenjem Plana humanitarnog razminiravanja za 2011. godinu. Usklađen je i prijedlog Trogodišnjeg plana humanitarnog razminiravanja za razdoblje 2012.-2014. godina, kao i prijedlog Plana humanitarnog razminiravanja za 2012. godinu Ličko-senjske županije.
Ličko-senjska županija je minski najzagađenija županija u Republici Hrvatskoj, s preko 150 km2 minski sumnjivog područja u devet gradova i općina. Od 1991. godine do danas u Županiji je u minskim incidentima stradalo 177 osoba, od čega 42 osobe smrtno.
Svi nazočni istaknuli su izuzetno uspješnu suradnju HCR-a s Županijom tijekom desetak proteklih godina u okviru koje se naša, prostorno, najveća Županija razminirava.Ovom prigodom aktualizirano je i obilježavanje minskih zagađenih područja, a posebice na području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica čiji dijelovi su, nažalost, još uvijek nedostupni zbog zagađenosti minama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO