Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Radovi razminiranja sele u južni dio Hrvatske

21.11.2011

Kao što smo i najavili ovih dana otvara se dosta radilišta u županijama južne Hrvatske. Međutim, u kontinentalnom dijelu Hrvatske ne bilježimo zastoje već se radi prema dinamičkim planovima. Trenutna meteorološka situacija je povoljna za radove, no dolaskom nižih temparatura i mogućih snježnih padavina mogla neka radilišta biti u prekidu.
Trenutno se radi ili se čeka geodetska izmjera na tlocrtnoj površini od 5.200.000 četvornih metara.
Između ostalih, proje nekoliko dana počeli su radovi na projektu „Područje južno od zaseoka Prolaščići u naselju Potravlje“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tlocrtne površine 88.199 četvornih metara, radove izvodi trvtka DIZ-EKO d.o.o. iz Zagreba, investitor je Državni proračun u vrijednosti od 440.000,00 kuna. U Šibensko-kninskoj županiji uvodi se u posao također tvrtka DIZ-EKO d.o.o. , dana 24. studenog 2011. godine, na projekt „Područja naselja Mratovo II.dio“, tlocrtne površine 31.895 četvornih metara, donacija Plive d.d. iz Zagreba.
Posebno je upečatljiv projekt u Gradu Gospiću, pod nazivom „Područja zagađena NUS-om u Gradu Gospiću“, tlocrtne površine 37.194 četvornih metara, donacija Vlade SR Njemačke, putem ASB-a, vrijednosti 240.000,00 kuna. Projekt je zanimljiv jer je NUS pronađen u samom Gradu Gospiću i tvrka Piper d.o.o. iz Požege obavit će posao razminiranja u okviru desetak radnih dana.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO