Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukativno u Osijeku

22.11.2011

Dana 21. studenog 2011. održana je tribina “Djeca u minskom okruženju” u prostorima OŠ Vijenac u Osijeku.Tribini je prisustvovalo ukupno 100 učenika drugih, četvrtih, šestih i osmih razreda. Djeci drugih razreda podijeljene su edukacijske biježnice “Pazi mine”, cca 50 komada. Ostalima su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata.”
Istu tribinu organizirala je Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije. Prisutne je pozdravila ispred udruge predsjednica Ružica Bisaha. Ispred HCK GD Osijek nazočan je bio Goran Latković, ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije bio je prisutan Mario Kokić iz Odjela protueksplozijske zaštite. Ispred OŠ Vijenac nazočni su bili učitelji na čelu sa pedagoginjom Vesnom Vrbošić. Ispred županije Osječko-baranjske bio je prisutan Domagoj Čavar, pomoćnik županijskog koordinatora za razminiranje.Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog.
Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO