Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Narodne novine i Plinacro donirali za razminiranje dva milijuna kuna

02.12.2011

Nacionalni operator plinskog transportnog sustava Plinacro d.o.o. iz Zagreba i Narodne novine d.d. iz Zagreba donirali su Hrvatskom centru za razminiranje dva milijuna za razminiranje miniranih područja definiranih Godišnjim Planom razminiranja Vlade Republike Hrvatske.
Budući da će sredstva donacije utrošiti za razminiranje 185 tisuća četvornih metara minski sumnjivog područja u Konavlima jučer je u Dubrovniku obavljena svečana predaja donacije. Nazočnima se obratio i donatorima zahvalio župan Dubrovačko-neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić i dodao da je Vlada Republike Hrvatske do sada uložila za razminiranje Županije preko 120 milijuna kuna. Ispred Plinacro-a g. Mario Dragun, direktor Ureda za odnose s javnošću Plinacro, naglasio je da je tvrtka ovom donacijom pokazala da je društveno odgovorna i seznibilizirana minskim problemom u Hrvatskoj. Na donaciji su se Plinacro-u i Narodnim novinama, također, zahvalili pomoćnik ravnatelja HCR-a, g. Neven Karas i g. Mato Pušić, zamjenik načelnika Općine Konavle.
Nakon svečane predaje donacije održan je i sastanak predstavnika HCR-a i Dubrovačko-neretvanske županije, te općina Konavle i Dubrovačko primorje na kojem je načelnica Odjela za plansko-analitičke poslove gđa. Nataša Mateša-Mateković predstavnicima Županije i općina iznijela prijedlog plana razminiranja za 2012. godinu, kao i prijedlog trogodišnjeg plana za razdoblje 2012. – 2014. godina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO