Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanik SR Njemačke u Republici Hrvatskoj, Nj.E. dr. Bernd Fischer, obišao radilišta u Gospiću

02.12.2011

U četvrtak, 01. prosinca 2011. godine, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj, Nj.E. dr.Bernd Fischer sa suradnicima, obišao je dva radilišta prema projektima „Područje zagađeno NUS-om u Gradu Gospiću“ i „Poljoprivredne površine, kuće i okućnice u naselju Podklisa“, također na području Grada Gospića. Spomenute projekte, koji su u tijeku izvođenja, financira Vlada SR Njemačke putem humanitarne organizacije ASB. Visoke goste dočekali su župan Ličko-senjske županije g. Milan Jurković i gradonačelnik Grada Gospića
g. Milan Kolić i zajedno s zamjenikom ravnatelja HCR-a g. Mirkom Ivanušićem, obišli su spomenute projekte. Nj.E. dr.Bernd Fischer iskazao je zadovoljstvo radovima, kao i pronalascima te naglasio da će Njemačka i dalje pomagati razminiranje u Hrvatskoj, poglavito područje oko Gospića s obzirom na gustu zasićenost minski eksplozivnim sredstvima.
Do danas, Vlada SR Njemačke donirala je, ukupno za protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, više od 80 milijuna kuna.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO