Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Osijeku edukacije

05.12.2011

U ponedjeljak, 05. prosinca 2011. godine u Osijeku, u O.Š,“Tinja Ujevića“ održana je Tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt - 126 Hrvatska.
Akciju su podržali i sudjelovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Osijek, (Goran Latković , Iva Vrebac i Dino Repac), Lions klub Beli Manastir, Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije, MUP RH PU Osječko - baranjska Odsjek protueksplozijske zaštite (Mario Kokić) te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Osijek.
Tribini je prisustvovalo ukupno 140 učenika drugih i četvrtih razreda škole. Djeci 2.- ih razreda su podijeljene edukacijske biježnice “Pazi mine”, cca 50 komada. Ostalima su podijreljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i pripremljeni slikovni materijal od strane Povjerenstva za razminiranje s porukama o opasnostima i pravilima ponašanja u minskom okruženju.

Ispred OŠ “Tin Ujević” nazočni su bili učitelji na čelu s ravnateljicom Marijom Galić (članicom Lions kluba “Mursa” iz Osijek).

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO