Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Humanitarna nogometna utakmica u Italiji, Gorizia

14.05.2003

U utorak, 13. svibnja 2003. godine, na Fakultetu međunarodnih znanosti i diplomacije u Goriziji, predstavnice Hrvatskog centra za razminiranje su održale predavanje o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj za studente prve godine tog studija. Predavanje je održano kao uvod u humanitarni nogometni susret ekipa iz Italije i hrvatske ekipe. Cijeli projekt je nastao u suradnji zaklade Recobot i udruge studenata Fakulteta međunarodnih znanosti i diplomacije koji je jedini fakultet takvoga tipa u Italiji i financiran je direktno od strane Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Nogometna ekipa Ekonomskog fakulteta iz Zagreba osvojila je prvo mjesto na susretu pobijedivši ekipe studenata iz Udina, Trsta i ekipu studenata iz Gorizije, a cjelokupni prihod od turnira namijenjen je razminiranju Hrvatske. Nagradu pobjedničkoj hrvatskoj ekipi, dodijelio je talijanski olimpijac Paolo Vidoz.
Zaklada Recobot pruža svesrdu pomoć Hrvatskom centru za razminiranje putem novčanih donacija i raznih ostalih projekata koji svi imaju za cilj rješavanje minskog problema u Hrvatskoj. U 2002. godini, zaklada Recobot je financirala projekte razminiranja u visini od 85.000,00 kuna (više od 11.000,00 eura).

NOVOSTI

15. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2018.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
372,40 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO