Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Humanitarni koncert Josipe Lisac za razminiranje Kopačkog rita

28.05.2007

U subotu, 26. svibnja 2007. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održan je humanitarni koncert Josipe Lisac, u sklopu projekta Rotaract club Osijek "mi NE volimo MINE“. Isti je zamišljen kao krovni projekt u okviru kojega se već odvijaju razna kulturna i umjetnička događanja, sve u svrhu prikupljanja sredstava za razminiranje dijela Parka prirode Kopački rit. Uz Josipu Lisac, nastupio je i poznati glazbenik Elvis Stanić. Josipa je svojim fascinantnim glasom i originalnim interpretacijama, te svojom jedinstvenom i intrigantnom pojavom, usijala publiku u prepunom osječkom naradnom kazalištu. Unikatna i neponovljiva zvijezda rock glazbe, odradila je dvosatni koncert na oduševljenje cijelog auditorija.

Cjelokupan projekt osječkog Rotaracta predstavljen je 4. travnja ove godine povodom Međunardonog dana svjesnosti o opasnostima od mina. Projekti, nositelji cijele akcije, nastupi su poznatih hrvatskih i stranih umjetnika koji se već održavaju, pa je tijekom travnja održan proljetni after-stress party u klubu „Tufna“ u Osijeku.
Party se tematski oslanjao na hrvatsku urbanu glazbu od 80.- ih preko ranih 90.– ih do recentne glazbene produkcije. U prvom redu bio je namijenjen mladim poslovnim ljudima osječkih poduzeća kao mjesto za odmor, opuštanje i druženje nakon radnog tjedna, a ujedno odlična prilika za teambuiding među radnim kolegama, kao i stvaranje novih poslovnih kontakata i ideja.
Na subotnjem koncertu Josipe Lisac svoj doprinos razminiranju Kopačkog rita dale su brojne osobe iz javnog i društvenog života grada Osijeka i županije Osječko – baranjske, a ističemo Margaretu Turkalj – predsjednicu Rotaract kluba Osijek, Ivana Kosa - Rotaract klub Osijek s brojnim članovima kluba, Biserku Višticu – ravnateljicu JU Park prirode „Kopačk rit“, članove Rotary kluba Osijek, predstavnika Hrvatske udruge žrtava mina Zdravka Miletića, te predstavnika HCR-a, Podružnice Osijek, Dubravka Krušarovskog.
Nakon ovog koncerta, u sklopu projekta "mi NE volimo MINE“, slijede nastupi poznatog britanskog „Madhouse theatre-a“ u lipanju i talijanskog pijaniste Igora Cognolata u listopadu ove godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO