Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Savezna Republika Njemačka nastavlja s donacijama za humanitarno razminiranje i u 2012. godini

21.12.2011

Danas je u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) u Sisku održan sastanak predstavnika SR Njemačke pukovnika Ralfa H. Mayera, vojnog atašea u veleposlanstvu SR Njemačke u Hrvatskoj i g. Wolfganga Raschke, voditelja Ureda Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) s predstavnicima HCR-a g. Mirkom Ivanušićem, zamjenikom ravnatelja i gđom. Natašom Matešom Mateković, načelnicom Odjela za plan i analizu.
Povod današnjem sastanku bila je želja za osvrtom na dosadašnju zajedničku suradnju te definiranje plana suradnje u smislu financiranja projekata razminiranja i u 2012. godini. Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom zajedničkom suradnjom i želju za nastavkom uspješne suradnje i u predstojećoj godini.
Savezna Republika Njemačka je do sada pružila potporu protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj u ukupnom iznosu od preko 8 milijuna EUR. Osim za financiranje projekata razminiranja, sredstva su između ostalog utrošena i za nabavku opreme za razminiranje te financiranje aktivnosti edukacije o opasnostima od mina i pomoći minskim žrtvama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO