Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Učenici osnovne škole "Augusta Harambašića" uručili donaciju Zakladi "Hrvatska bez mina"

22.12.2011

U srijedu, 21. prosinca 2011., u jednoj od najstarijih osnovnih škola koja datira iz 1913., osnovnoj školi Augusta Harambašića, učenici prvog B razreda su Zakladi «Hrvatska bez mina» uručili svoju donaciju te na taj način dali veliku podršku akcijama koje provodi Zaklada i Hrvatski centar za razminiranje te pokazali da unatoč svojim godinama imju razvijenu svijest o opasnostima koje nose mine.

Simboličnom donacijom osnovnoškolci zagrebačke osnovne škole Augusta Harambašića pridružili su se brojnima koji su pomogli Zakladi «Hrvatska bez mina» i njihovom radu na razminirivanju minsko sumnjivih područja. U prisustvu bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića, ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Zdravka Modrušana i Đurđe Adlešić upraviteljice Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske «Hrvatska bez mina» zagrebački mališani pokazali su zavidno znanje o opasnostima od mina te pokazali svoju plemenitost i želju da pomažu drugima.

Prije nekoliko mjeseci učenici su sudjelovali u edukativnom predavanju o opasnosti zaostalih mina iz rata i poučeni tim iskustvom odlučili su dati svoj doprinos u prevenciji stradanja od zaostalih mina iz rata. Kao nagradu za njihov trud Zaklada «Hrvatska bez mina» i Đurđa Adlešić osnovškolce će odvesti na kino predstavu te im na taj način zahvaliti za sve što su učinili u proteklom vremenu skupljajući sredstva za pomoć Zakladi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO