Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a čestitao i zahvalio se tvrtkama i suradnicima

02.01.2012

Zadnji radni dan u 2011. godini, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan, iskoristio je priliku i zahvalio svim tvrtkama na suradnji tijekom 2011. godine kao i na dobro obavljenom poslu. Naime, izviješća, koja su u tijeku izrade, pokazat će da su se zadane planske veličine odradile u cijelosti, čak i nešto iznad očekivanog. Sva finacijska sredstva iskorištena su maksimalno, a u zadnjem tromjesečju 2011. godine znakovita je bila investicijska angažiranost naših javnih i velikih poduzeća.
Da mislimo i dalje ozbiljno i da si postavljamo još više granice učinkovitosti svjedoče i osamnaest projekata koji su u tijeku nabave i to petnaest na području Zadarske i Šibensko-kninske županije te tri u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Očekujemo uskoro potpisivanje ugovora i početak radova. Uz spomenuto, u tijeku su potpisivanja ugovora na četiri velika projekta u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji koja će biti financirana iz Programa IPA 2010. i djelomično iz Državnog proračuna.
Cijelu jesen meterološke prilike se nam bile naklonjene, a mogle bi biti i početkom 2012. godine, što znači da bi mnogi projekti nastavili s radom i veliki dio njih bi mogao i početi raditi.
Uz najbolje želje za uspjehom u Novoj 2012. godini, g. Modrušan je izrazio nadu i stremljenje za još većim učinkom tijekom 2012. godine, naravno uz stabilne cijene i izvore financiranja. Svakako, želja ravnatelja i svih nas uposlenih u HCR-u je minske incidente, odnosno bilo kakva stradavanja, u narednoj i svim ostalim godinama, svesti na nulu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO