Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kod Osijeka poginuo pirotehničar

12.01.2012

U srijedu, 11. siječnja 2012. godine, oko 9,45 sati, radeći na projektu „ G.J. Darđanske šume odjel 37a“, tlocrtne površine 260.833 četvornih metara, poginuo je pirotehničar Renato Spahija (49) iz Dugog Sela. Nesretni djelatnik tvrtke Mungos Razminiranje d.o.o., pretpostavlja se, stao je na protupješačku minu i stradao pred očima svojih kolega. Renato Spahija bio je iskusan pirotehničar s preko dvadeset godina iskustva. U početku je radio u odjelu Civilne zaštite, a od 1996. godine, kada je osnovana tvrtka Mungos, do jučer je bio u toj tvrtki.
Njegovi prijatelji i kolege još su dans u šoku i ne shvaćaju način i okolnosti stradavanja svog kolege koji se tolike godine s njima borio protiv mina, kako bi stanovnicima Hrvatske vratili čist i siguran prostor za život. U jednom trenutku sreća je napustila Renata Spahiju i jedan pokret odveo ga je u smrt. Radio je na izuzetno zahtjevnom projektu i očekivalo se da će manirom iskusnog pirotehničara obaviti i ovaj zadatak uz tisuće dosadašnjih u svom dugogodišnjem iskustvu.Svi mi, u velikoj porodici razminiranja u Hrvatskoj, smo u tuzi i nevjerici.
Počivao u miru i neka mu je laka hrvatska zemlja.
S obzirom na brojne upite građana o načinu pomoći obitelji stradalog pirotehničara, iz tvrtke Mungos Razminiranje d.o.o. dobili smo broj tekućeg računa njegove supruge gđe. Sanjice Spahija otvoren u Kreditnoj banci Zagreb, broj: 3242149259.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO