Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dobra i aktivna suradnja HCR-a s medijima

27.01.2012

Tijekom 2011. godine, Hrvatski centar za razminiranje surađivao je vrlo intenzivno s svim medijima u Republici Hrvatskoj. Analizirajući sve članke u tiskovinama, radio i TV emisije, slobodni smo zaključiti da je u svim slučajevima o HCR-u i razminiranju pisano objektivno, bez bilo kakvih negativnih objeda. Iznimka je par članaka koji su napisani pod pritiskom nekolicine neupućenih ljudi iz okolice Posedarja koji govore tobože o ponovljenom razminiranju istih područja.
Prošle godine objavljeno je 1189 članaka u tiskovinama o protuminskom djelovanju u Hrvatskoj, a prilikom ažurairanja ove web stranice objavljeno je 310 natpisa i vijesti. Također, HCR je objavljivao članke u posebnim časopisima, tjednicima i mjesečnicima, kao npr. „Vatrogasni vjesnik“, „Hrvatski crveni križ“, „Mir, ugled i povjerenje“, „SOS 112“ , „National Geografic“ i drugi.
HCR je 98 puta bio sudionikom u raznim emisijama elektronskih medija, na radio postajama diljem Hrvatske bilo snimanjem emisija ili izravnim javljanjima u eter. U TV emisijama i prilozima sudjelovali smo 32 puta u 2011. godini u izravnim kontaktima i snimanjima priloga s radilišta. Najveća frekvencija članaka , radio i TV emisija je kao i svake godine u mjesecu travnju- mjesecu zaštite od mina, zatim krajem travnja kada se tradicionalno održava naše Savjetovanje u Šibeniku, kao i kada se, nažalost, dogode minski incidenti.
HCR je zadovoljan suradnjom s medijima što se vidjelo i kroz nekoliko tiskovnih konferencija tijekom prošle godine, a nadamo se takvoj suradnji i u budućnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO