Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednik Republike Hrvatske u Belju na edukaciji o minskoj opasnosti

03.02.2012

Dana 02.02.2012.g. na poljoprivrednomm gospodarstvu Belje u sastavu koncerna Agrokor, u prostorima uz pogon nove vinarije, održana edukacija u svrhu osobne zaštite od minske opasnosti za poljoprivrednike - kooperante Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci. Edukaciji je prisustvovalo 30 poljoprivrednika.

Edukaciju za kooperante Agrokorovih kompanija organizirao je Agrokor u suradnji sa Zakladom Hrvatska bez mina, Hrvatskim cetrom za razminiranje i Hrvatskim crvenim križom. Edukaciji je prisustvovao i Predsjednik Republike gospodin Ivo Josipović, koji je svojim dolaskom i obraćanjem nazočnim poljoprivrednicima dao podršku projektu.

O važnosti edukacije i samom programu osobne zaštite od minske opasnosti poljoprivrednicima su govorili i upraviteljica zaklade Hrvatska bez mina, gospođa Đurđe Adlešič, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Zdravko Modrušan i predstavnica Hrvatskog crvenog križa, Vijorka Roseg.

Nakon edukacijskog dijela svim nazočnima je prezentirana oprema za razminiranje, a pokaznu vježbu sa psima tragačima provela je tvrtka “Piper” iz Požege.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO