Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tiskovna konferencija HCR-a u Zadru

07.02.2012

U ponedjeljak, o6. veljače 2012. godine, u prostorijama podružnice Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru, održana je tiskovna konferencija o minskom problemu u Zadarskoj županiji. Konferenciju su vodili predstojnik podružnice u Zadru g. dr.sc.Josip Čerina, predstojnik Ureda ravnatelja HCR-a g. Mladen Crnković i g. Željko Šaravanja, voditelj Odsjeka za nadzor i kontrolu kvalitete u Zadru, uz nazočnost brojnih novinara iz redakcija s područja grada Zadra, Županije i šire.
Uvodno je g. Crnković iznio podatke o trenutnom minskom problemu u Republici Hrvatskoj koji se odnose na površinu minski sumnjivog prostora, planove za narednu godinu i dalje, financiranje razminiranja i educiranje stanovništva. Predstojnik podružnice u Zadru, g Čerina upoznao je novinare s područjem kojeg podružnica pokriva, obvezama i odgovornostima podružnice, učinjenom u prošloj godini, poglavito u Zadarskoj županiji te o reobilježavanju i zanavljanju minskih oznaka u Županiji.G. Šaravanja konkretno je opisao svaki projekt koji je u tijeku u Županiji, a njih je jedanaest te su u postupku javne nabave još dva, na način koliko je do sada učinjeno na svakom projektu ili kada počinju radovi. Naglasio je da zbog loših meteoroloških uvjeta sva su radilišta u mirovanju.
Nakon uvoda voditelji konferencije odgovorili su na brojna pitanja novinara. Dogovoren je sljedeći susret s novinarima na jednom od radilišta kada to budu dozvolile meteorološke prilike.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO