Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Izaslanstvo Izraela ovaj tjedan u HCR-u

21.02.2012

Od ponedjeljka 20. do četvrtka 23. veljače 2012. godine, izaslanstvo Izraela,s područja razminiranja, boravi u Hrvatskoj, u posjeti Hrvatskom centru za razminiranje.
U sklopu delagacije iz Izraela nazočni su: zamjenik direktora Izraelskog centra za razminiranje g. Marcel Aviv, šefovi Odjela za tehnologiju i informiranje g. Michael Heiman, Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete g. Meir Shamir, Odjela za GIS i izviđanje g. Ziv Harel. Delegaciji će se priključiti i g. Eyal Daphna, šef za koordinaciju i osiguranje kvalitete.
Prvi dan, domaćini u HCR-u, gostima su prezentirali ustroj i rad HCR-a, općenito protuminsko djelovanje u Hrvatskoj. Također, prezentirani su i operativni postupci, npr. opće izviđanje i drugo te postupci akreditiranja, nadzor i kontrole kvalite. Drugi dan gosti su se uputilina poligon Cerovac, koji je u funkciji HCR-Centra za testiranje, obuku i razvoj d.o.o. gdje se prikazuju testiranja strojeva i opreme za razminiranje. Nakon obilaska jednog radilišta razminiranja i pogona za izradu strojeva za razminiranje, gostima će, na kraju, biti prezentirana Grupacija za poslove humanitarnog razminiranja u inozemstvu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO