Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednik RH prihvatio pokroviteljstvo nad 9. Savjetovanjem „Humanitarno razminiranje 2012."

28.02.2012

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović, poslao je pismo naslovljeno na HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. u kojem prihvaća pokroviteljstvo nad 9. Savjetovanjem „Humanitarno razminiranje 2012.“. Tijekom nedavnog susreta, kojom prilikom su gospoda Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje i Nikola Pavković, direktor HCR-CTRO d.o.o. nazočili kod predsjednika Josipovića, zamolili su pokroviteljstvo nad 9. Savjetovanjem i objasnili važnost i izrazit međunarodni karakter ovih savjetovanja.
U svom pismu predsjednik Josipović ističe: „ Projekt i planovi razminiranja minski sumnjivih površina u Republici Hrvatskoj, a riječ je o nešto više od 600 kilometara četvornih površine, izuzetno su značajni i zahtjevni.Stoga sam u dosadašnjem radu, djelovanju i nastojanjima maksimalno podupirao i podupirem aktivnosti svih subjekata uključenih u pitanja planiranja i realizacije poslova razminiranja, jednako aktivnosti usmjerenih razminiranju područja Republike Hrvatske, kao i država regije i svih država u kojima postoje minski sumnjiva područja i potreba osmišljavanja i realizacije poslova razminiranja“.
Uvjeren da će i ovogodišnji međunarodni skup u Šibeniku polučiti dobre rezultate, predsjednik Republike Hrvatske g. Josipović, na kraju svog pisma navodi: „Stoga, sa zadovoljstvom potvrđujem pokroviteljstvo nad devetim simpozijem „ Humanitarno razminiranje 2012.“. Zahvaljujemo predsjedniku Josipoviću na pokroviteljstvu, na što smo izuzetno ponosni, bila bi nam posebna čast, ukoliko to budu njegove obveze dozvoljavale, da Predsjednik i otvori deveti simpozij.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO