Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Lions clubs international o razminiranju

29.02.2012

Dana 18. i 19. 02. 2012.g. u Zagrebu je održana 3. Sjednica proširenog Kabineta guvernera Lions clubs international, Distrikta 126 - Hrvatska, kojoj je prisustvovao i Dubravko Krušarovski, Predstojnik podružnice Osijek, Predsjednik LC Beli Manastir, te treću godinu za redom Predsjednik povjerenstva za razminiranje u LCI Districtu 126 Hrvatska.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i međunarodni predsjednik udruge Lions klubova, gospodin Wing Kun Tam, (Narodna Republika Kina) te je nakon kraćeg obraćanja pohvalio rad Udruge Lions klubova Hrvatske. Pohvale o akcijama Lionsa usmjerenim ka smanjenju minskog problema u Republici Hrvatskoj iznio je i potpredsjednik Sabora gosp. Nenad Stazić.

Na sjednici se uz redovne točke dnevnog reda izvjestilo i o radu Povjerenstva za razminiranje u Udruzi Lions klubova. Prezentiran je i usvojen preostali dio plana rada istog Povjerenstva. Sukladno donešenom Planu Povjerenstvo će se aktivno uključiti u širenje svijesti o opasnostima od mina, oslanjajući se na Lions klubove i Podružnice HCR-a.

U Planu je organizacija, u svakoj regiji, u područjima zagađenim minama, edukacijskog predavanja o opasnostima od mina, u okviru školskog sata, u odabranoj školi, u suradnji s predstavnicima MUP RH Odjela protueksplozijske zaštite, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatskog centra za razminiranje.

Isto povjerenstvo će se uključiti i u tradicionalnu akciju HCR-a, “Travanj mjesec zaštite od mina“, putem Lions klubova u distribuciju edukacijskog materijala na području 12 županija u Republici Hrvatskoj, koje još imaju problema s minama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO