Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukativno u Aljmašu

09.03.2012

Provodeći Godišnji Plan rada Povjerenstva za razminiranje, u udruzi Lions klubova Districta 126 Hrvatska, isto je Povjerenstvo organiziralo Tribinu “Djeca u minskom okruženju” u OŠ Dalj - Područnom razrednom odjelu u Aljmašu, dana 06.03.2012.g.
Tribini je prisustvovalo oko 25 učenika prvih - četvrtih razreda Područne škole sa svojim učiteljicama Ksenijom Vranješ - Miličić te Gordanom Kunom i 8 polaznika Dječjeg vrtića “Duga “ iz Aljmaša, s odgojiteljicom Martinom Zetović.

Predavači na tribini bili su Mario Kokić, MUP RH, PU Osječko - baranjska, odjel za protueksplozijsku zaštitu, Tijana Salaj - djelatnica Hrvatskog crvenog križa, gradskog društva Osijek, te Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek, Hrvatskog centra za razminiranje.

Za školsku knjižnicu je ostavljeno cca 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, te veliki posteri “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina” (sa edukacijskim crtanim filmovima) kao i po 5 kom. ed. bilježnica “Pazi mine” i “Ugroženi svijet”. Voditeljici područnog razrednog odjela škole ostavljeno je i 30 kom. edukacijskih bilježnica za prvašiće.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO