Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Delegacija ITF-a u posjeti HCR-u

15.03.2012

U srijedu, 14. ožujka 2012. godine, Hrvatski centar za razminiranje u Sisku, posjetila je delegacija ITF-a na čelu s voditeljicom Ureda u Hrvatskoj gđom. Marijom Plesec Pongrac i g. Andrejom Golobom, zaduženom za projekte u Republici Hrvatskoj pri ITF-u. Poseban gost bio je g. John Stevens, službenik za vanjske poslove Ureda za smanjenje i uklanjanje naoružanja pri Vladi SAD-a.
Goste je primio g. Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminirannje i zaželio im dobrodošlicu. Zatim, predstavio je svoje suradnike te je g. Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja održao prezentaciju o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj, poglavito o radu Hrvatskog centra za razminiranje.Gđa. Sanja Vakula posebno je prezentirala rad HCR-Centra za razvoj, obuku i testiranje, a dr. Milan Bajić prikazao je pojedinosti u svezi s općim zrakoplovnim izvidom.
Na kraju razmatrali su se daljnji prioriteti za razminiranje, a g. Modrušan je iskoristio priliku da se zahvali SAD-u na dosadašnjim donacijama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO