Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dobrotvorna akcija «SPES i Konzum – Za Hrvatsku bez mina!“

14.06.2007

U petak i subotu, 15. i 16. lipnja, u desetak velikih Konzumovih trgovačkih centara diljem Zagreba i Zagrebačke županije provodit će se akcija «SPES i Konzum – Za Hrvatsku bez mina!». Ova akcija provodi se u sklopu velike dobrotvorne akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» za razminiranje Republike Hrvatske koju je pokrenuo SPES – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba. Akcija će se provoditi u u Konzumovim trgovačkim centrima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u petak 15. lipnja od 15 do 20 sati, te u subotu 16. lipnja od 10 do 16 sati, a SPES i Konzum pozivaju sve građane dobre volje da se pridruže ovoj akciji za razminiranje Lijepe Naše.

Tvrtka Konzum d.d. podržala je Spesovu akciju na način da je širom otvorila vrata svojih trgovačkih centara za promoviranje ove akcije kroz dijeljenje promotivnih brošura svojim kupcima, te kroz projekcije 17-minutnog dokumentarnog filma «SPES – Za Hrvatsku bez mina» koji je snimljen u produkciji Spesa i Hrvatskog centra za razminiranje. Redatelj filma je Marko Dimić, a scenarist Ivan Matić. Svaki kupac koji se zatekne u Konzumovom trgovačkom centru za vrijeme akcije i koji dobije letak kojom se promovira ova akcija može bez novaca sudjelovati u razminiranju Hrvatske.
Primjerice, za svaku poruku koju Spes dobije od Konzumovih kupaca ili slučajnih prolaznika koji dobiju letak u Konzumovom trgovačkom centru, tvrtka Spes će u njihovo ime, tj. za svakoga ponaosob, donirati po 1 kunu. Poruka mora biti poslana isključivo na prigodni e-mail koji je na letku i u spomenutoj e-mail poruci mora biti naveden i serijski broj letka, s tim da se s jedne e-mail adrese može poslati samo jedna poruka. S druge strane, svaka osoba koja dobije letak u Konzumovom trgovačkom centru, a nije joj potreban, može ga vratiti u prigodne Spesove kartonske kutije koje su postavljene na ulazima iz Konzumovih trgovačkih centara. Za svaki vraćeni letak u Spesovu kutiju, tvrtka Spes će u ime toga prolaznika namjernika donirati po 10 lipa.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO