Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Donatorska večera u Sarajevu

06.04.2012

4. travnja 2012.godine u hotelu Holiday Inn, Sarajevo, u organizaciji Marshall Legacy Institute i NVO MDDC održana svečana donatorska večera pod nazivom MAN MADE DINNER.

Sa jakom podrškom Američke trgovinske komore u BiH i Veleposlanstva SAD u BiH, na ovoj večeri su predstavljeni dosadašnji rezultati u oslobađanju Bosne i Hercegovine od opasnosti i destabilizirajućih posljedica mina, ali u isto vrijeme i naglašeni izazovi koji su još uvijek pred nama.
Predstavnici vodećih privrednih subjekata, vlasti i industrije u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, kao i mnogobrojni predstavnici diplomatskog zbora, prisustvovali su ovom događaju. Sredstva prikupljena na MANMADE večeri bit će usmjerena na projekte razminiranja na području opštine Olovo, jedan projekat upozoravanja na opasnost od mina i pomoć žrtvama mina (grupa mladih žrtava mina dobit će medicinsku pomoć i proteze). Prikupljeni novac bit će udvostručen putem ITF-a. U organizaciju večeri uključeni su ITF i BHMAC. Očekuje se da će ovaj projekat postati tradicionalnim, te da će se nastaviti i u narednim godinama.
Uz ostale uzvanike večeri su svojom nazočnošću podržali gđa. Đurđa Adlešič, upraviteljica “Hrvatska bez mina”-Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske i g. Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO