Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukativna tribina u Tenji

11.04.2012

Dana 11. travnja 2011. održana je tribina “Djeca u opasnosti od mina” u prostorima OŠ Tenja u Tenji.
Tribini je prisustvovalo ukupno 250 učenika prvih, drugih i četvrtih razreda škole.
Istu tribinu organizirala je Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije. Prisutne je pozdravila ispred udruge predsjednica Ružica Bisaha.
Ispred HCK GD Osijek nazočna je bila Daria Zubović, ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije bio je prisutan Mario Kokić iz odjela protueksplozijske zaštite, Tomislav Ćorluka iz odsjeka prevencije u PU Osječko - baranjskoj, te Ivica Božić kontakt policajac iz II. PP Osijek. Ispred OŠ Vijenac nazočni su bili učitelji na čelu s ravnateljom Tihomirom Jurčevićem. Ispred grada Osijek prisutan je bio Davor Brust - voditelj odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO