Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija u Belom Manastiru

18.04.2012

U utorak, 17. travnja 2012. godine u O.Š. “Beli Manastir“, u Belom Manastiru, održana je tribina „Djeca u minskom okruženju'', koju je organiziralo Povjerenstvo za razminiranje u Udruzi Lions klubova Distrikt - 126 Hrvatska.
Akciju su podržali i sudjelovali u njoj Hrvatski Crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir, (Julijana Vurm i Ines Rudić) Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko – baranjska, Odsjek protueksplozijske zaštite - Robert Hranić te Hrvatski centar za razminiranje, podružnica Osijek.
Tribini je prisustvovalo ukupno 135 učenika četvrtih i petih razreda škole. Djeci su podijeljeni letci “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, kao i pripremljeni slikovni materijal od strane Povjerenstva za razminiranje s porukama o opasnostima i pravilima ponašanja u minskom okruženju.

Ispred OŠ “Beli Manastir” nazočni su bili učitelji na čelu s Ivanom Vukelićem (članom Lions kluba “Beli Manastir”.)

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog. Isto tako djeci su prikazani edukativni crtani filmovi na temu mina.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, te istovjetna 4 velika postera.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO