Hrvatski centar za razminiranje

RSS

4. Sjednica proširenog kabineta Guvernera u međunarodnoj udruzi Lions klubova, za District 126 Hrvatska

24.04.2012

Dana 21. i 22. travnja 2012.g, u Šibeniku, u hotelskom kompleksu „Solaris“, u hotelu „Ivan“ je održana 4. Sjednica proširenog Kabineta guvernera Lions clubs international, Distrikt 126 - Hrvatska, kojoj je prisustvovao i Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek, ovogodišnji Predsjednik Lions kluba „Beli Manastir“.Svečanoj sjednici predsjedavao je profesor Jusuf Šehanović, ovogodišnji Guverner Udruge Lions klubova Hrvatske s članovima proširenog kabineta. Istoj sjednici su prisustvovali predstavnici Lions Regija, predsjednici i tajnici Lions klubova te predsjednici Povjerenstava.
Na sjednici se, uz redovne točke dnevnog reda, izvjestilo i o radu Povjerenstva za razminiranje u Udruzi Lions klubova. Prezentirane su do sada provedene aktivnosti Povjerenstva. Sukladno donešenom Planu Povjerenstvo se aktivno uključilo u širenje svijesti o opasnostima od mina, oslanjajući se na Lions klubove i Podružnice HCR-a te u tradicionalnu akciju HCR-a, “Travanj mjesec zaštite od mina“, putem Lions klubova u distribuciju edukacijskog materijala na području županije u Republici Hrvatskoj, koje još imaju problema s minama.
Najavljene su mogućnosti za pribavljanjem donacija za potrebe razminiranja, kao i mogućnost uključenja članova Lions klubova iz cijelog svijeta za prikupljenje sredstava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO