Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednik Josipović u Smiljanu

08.05.2012

U petak, 04. svibnja 2012. godine, u Smiljanu, u Muzeju Like Gospić-Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan, održana je završna manifestacija obilježavanja travnja-mjeseca zaštite od mina. Uz ostale, manifestaciji su nazočili predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, g. Milan Kolić, gradonačelnik Grada Gospića, g. Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gđa. Đurđa Adlešič, ravnateljica „Hrvatska bez mina“- Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske, koji su se i kratko obratili nazočnima te podržali obilježavanje travnja-mjeseca zaštite od mina, čiji je cilj upozoravanje i upoznavanje stanovništva Republike Hrvatske s minskim problemom, poglavito u županijama i gradovima u kojima postoji minski sumnjivi prostor. Završne manifestacija upriličena je u Ličko-senjskoj županiji koja je s 153,3 četvornih km najzagađenija u Hrvatskoj, od čega najviše na području Grada Gospića 58,7 četvornih km.
U svom obraćanju, predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivo Josipović naglasio je da mu je drago da može podržati završnu manifestaciju obilježavanja travnja-mjeseca zaštite od mina te pozvao sve dobronamjerne da na bilo koji način pomognu, kako bismo što prije očistili Hrvatsku.
Na kraju nazočni su se zahvalili donatoru tvrtki DOK-ING Razminiranje koja će obaviti posao razminiranja i u okviru toga donirati 15.800 četvornih metara, kao dio projekta.
Predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje prezentirali su minski problem u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na područje Grada Gospića, a direktor DOK-ING-a g. Miljenko Piršić predstavio je projekt „Područje zapadno od Muzeja Nikole Tesle u Smiljanu“, veličine 15.260 četvornih metara.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO