Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obilježen Svjetski dan Crvenog križa

10.05.2012

Hrvatski Crveni križ obilježio je Svjetski dan Crvenog križa (8. svibnja) i Tjedan Hrvatskog Crvenog križa (8. – 15. svibnja) u subotu, 5. svibnja 2012. godine u Zagrebu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (park Zrinjevac).
Članovi i volonteri Hrvatskog Crvenog križa iz društava Crvenog križa županije: Istarske, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke te Crvenog križa Grada Zagreba predstavili su neke od 42 programa koje svakodnevno provode u korist osoba u potrebi.
Uz prigodni glazbeni program, na izložbenim štandovima predstavljeni su promidžbeni materijali (leci, brošure, plakati i sl.) o programima za starije osobe, za osobe s invaliditetom, rad savjetovališta za prevenciju ovisnosti, likovne radionice mladih, dobrovoljno davanje krvi i brojni drugi programi Crvenog križa koji se provode u cilju podizanja zdravstvene i ekološke kulture, unapređenja solidarnosti i međusobnog pomaganja.
Posjetitelji su mogli izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi i plućnu funkciju (spirometrija). Prikazani su postupci pružanja prve pomoći i zbrinjavanja ozlijeđene osobe, rad interventnog tima Crvenog križa za djelovanje u slučaju katastrofa i drugih izvanrednih situacija, aktivnosti Službe spašavanja života na vodi i dr.
Ovogodišnji Svjetski dan Crvenog križa obilježava se pod sloganom «Mladi u pokretu». Polovica od 13 milijuna volontera Međunarodnog pokreta Crvenog križa su mladi ljudi koji imaju ključnu ulogu u promicanju solidarnosti i razvoju kulture mira i nenasilja.
Ravnatelj i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje upućuju iskrene čestitke svim aktivnim članovima Hrvatskog crvenog križa i svim volonterima povodom Svjetskog dana Crvenog križa. Posebno se zahvaljujemo na dosadašnjoj izuzetno dobroj i korisnoj suradnji tijekom svih edukativnih aktivnosti HCR-a u kojima značajni dio se odnosi i na Hrvatski crveni križ. Svakako, nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji, poglavito u edukacijama stanovništva o minskoj opasnosti diljem Republike Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO