Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Grupacija za humanitarno razminiranje u Kazakhstanu

10.05.2012

Od 3. do 6. svibnja 2012. godine u Astani, Kazakhstan, održana je druga Međunarodna izložba sustava naoružanja i vojne opreme „KADEX-2012“. Organizator izložbe bilo je kazakhstansko Ministarstvo obrane, a izložbu je otvorio predsjednik Republike Kazakhstan i glavni zapovjednik oružanih snaga g. Nursultan Nazarbayev.
Među 250 izlagača iz više od 20 zemalja bila je i Grupacija za humanitarno razminiranje koja je u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore predstavljala svojih 14 članica i sustav protuminskog djelovanja Republike Hrvatske. Hrvatsku delegaciju predvodio je g. Oto Jungwirth, pomoćnik ravnatelja HCR-a i direktor Grupacije. Ispred HCR-a izložbi je nazočio g. Goran Groš, savjetnik za međunarodne odnose.
Sva četiri dana izložbe hrvatski štand bio je više nego dobro posjećen te su predstavljena dostignuća, rješenja, tehnologije i oprema hrvatskog protuminskog sustava. Na temelju vođenih razgovora i brojnih novih kontakata mišljenja smo da će izložba dati pozitivne rezultate i dovesti do novih međunarodnih suradnji na području protuminskog djelovanja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO