Hrvatski centar za razminiranje

RSS

HCR na Sajmu militarija u Sisku

30.05.2012

U subotu, 26. svibnja 2012. godine, na prostoru bivše vojarne „Barutana“ u Sisku, održan je Drugi sisački sajam militarija. U izložbeno-edukativnom dijelu Sajma predstavili su se kolekcionari s dijelovima svojih zbirki vatrenog oružja i vojnih radio uređaja. Na Sajmu je sudjelovala Policijska uprava Sisačko-moslavačka koja je izložbenim štandovima i pokaznim vježbama predstavila svoj rad.
Posebno je bio zanimljiv prikaz borilačkih vještina i uporabe vatrenog oružja uz korištenje simulacijskog streljiva i balističkog štita, koji je održala Interventna jedinica. Uz predstavljanje specijalističke opreme i oružja Interventne jedinice, svoju opremu predstavio je i Odjel protueksplozijske zaštite.
Djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje prikazali su izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozorili građane na još uvijek postojeću opasnost od mina. Veliko zanimanje izazvao je nastup Airsoft kluba Sisak i Paintball kluba Sisak koji su posjetiteljima također predstavili svoj rad.
U prodajnom dijelu Sajma sudjelovali su kolekcionari militarija koji su ponudili predmete i literaturu vojne tematike.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO