Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Crveni križ Vinkovci otvorio 31. igralište za djecu u minama okruženim mjestima

05.09.2006

U utorak, 5. rujna 2006. otvoreno je 31. igralište za djecu u minama okruženim mjestima kao dio projekta Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci pod nazivom „Pazi – ne gazi!“. Ovo je igralište otvoreno u selu Srijemske Laze i time općini Stari Jankovci osiguralo sigurna mjesta za igru djece i odmor starijih u svim mjestima općine. Između visokih gostiju koji su bili prisutni na edukativnoj predstavi „Opasna pustolovina“ dramske družine Scena MM iz Osijeka, djecu i odrasle pozdravio je i g. Nikola Krešo, Zamjenik Predstojnika podružnice HCR-a iz Osijeka, Ljiljana Čalić-Žmirić, Savjetnica za edukaciju o opasnostima o mina i pmoć žrtvama mina, te Martina Belošević, Predsjednica Hrvatske udruge žrtava mina i Goran Šušnjara, regionalni povjerenik HUŽM-a za Vukovarsko-srijemsku županiju. Nakon posvećenja igrališta i svečanog presijecanja vrpce, djeca su žurno potrčala isprobati sve sadržaje ovog veselog, šarenog igrališta u centru sela.

Istoga dana dogovorena je i suradnja HCK Vinkovci i HUŽM-a, Županije i HCR-a oko obilježavanja Međunarodnog dana prve pomoći u Vinkovcima i teme: Zbrinjavanje ranjenih od mina, koja će zorno biti prikazana građanima Vinkovaca u subotu, 9. rujna 2006.
Hrvatska udruga žrtava mina je ujedno i poklonila motorna invalidska kolica/vozilo g. Ivici Milišiću, žrtvi mina iz Strošinaca. Kolica je do sada koristio g. Safet Hegić, žrtva mina iz Siska, kojemu više nisu potrebna jer mu je doniran automobil na ručno upravljanje tijekom trajanja 6. sastanka Ottawske konvencije u Zagrebu u studenom 2005. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO