Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Libijci na obuci u Hrvatskoj

14.06.2012

Na prijedlog Ministarstva vanjskih i europskih poslova o poduzimanju potrebnih aktivnosti i koordinaciji djelovanja radi pružanja humanitarne pomoći stanovništvu Libije, Vlada Republike Hrvatske donijela je Zaključak kojim se zadužuje Hrvatski centar za razminiranje da uputi dva djelatnika za potrebe obuke libijskih timova na području edukacije o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, u pratnji upraviteljice Zaklade „Hrvatska bez mina“.
Nakon obuke u Libiji, grupa od pet Libijaca boravi od 12. do 19. lipnja 2012. godine u Hrvatskoj , većinom predstavnici Zaklade Aman iz Libije, kojima će djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje predstaviti protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, obići će radilište na kojem su u tijeku radovi razminiranja te će im biti predstavljen rad Hrvatskog Crvenog križa, vezano uz minski problem.
Prvi radni dan gosti su posjetili Grad Novsku gdje ih je primio gradonačelnik g. Antun Vidaković i ravnatelj GDCK g. Zoran Prpić. Uz goste prijamu je nazočili su ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Zdravko Modrušan i upraviteljica „Hrvatska bez mina“-Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske gđa. Đurđa Adlešič.Nakon prijama održana su predavanja o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO