Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Članovi Zaklade „Aman“ iz Libije uspješno završili tečaj

18.06.2012

U ponedjeljak, 18. lipnja 2012. godine, članovi Zaklade „Aman“ iz Libije obišli su radilište u Gorama, u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje su se upoznali s načinom obavljanja poslova razminiranja u Republici Hrvatskoj, prikazana im je oprema koju koriste pirotehničari, kao i način obilježavanja radilišta i minski sumnjivog područja. Obzirom da se spomenuta Zaklada bavi i razminiranjem u Libiji, pokazali su veliku zainteresiranost za prezentirani sadržaj.
Nakon terenskog dijela, gosti su usvojili dodatne informacije o protuminskim aktivnostima u Republici Hrvatskoj. Boravak u našoj zemlji završen je uručivanjem Potvrde o sudjelovanju na „Tečaju o edukaciji stanovništva o opasnosti od mina i eksplozivnih ostataka rata“ koje su im predali Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Đurđa Adlešič, upraviteljica Zaklade „Hrvatska bez mina“ i Nikola Pavković, Direktor HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku, koji je ovlašten izdavati međunarodno priznate certifikate.
Članovi Zaklade Aman su se zahvalili svima na gostoprimstvu, te na svim iskustvima koje su prikupili tijekom boravka u Hrvatskom centru za razminiranje, a izrazili su svoju želju i nadu da će se suradnja nastaviti i ubuduće.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO