Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici protuminskog djelovanja u Hrvatskoj kod predsjednika Josipovića

13.07.2012

U četvrtak, 12. srpnja 2012. godine, predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc.Ivo Josipović primio je sudionike protuminskog djelovanja u Hrvatskoj. Na čelu delegacije bila je gđa.prof.dr.sc. Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje u Vladi RH, zatim ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, g. Zdravko Modrušan, upraviteljica „Hrvatska bez mina“-Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske, gđa.Đurđa Adlešič, te predstavnici sindikata u humanitarnom razminiranju g.Marinko Guljaš, g.Nikola Duilo i g. Mario Barjaktarić.
Nakon uvodnog upoznavanja s trenutnim stanjem protuminskog djelovanja u Hrvatskoj, ravnatelj HCR-a g.Modrušan naglasio je da je trenutno aktivno dvadesetak radilišta razminiranja te se uskoro očekuje objava za narednih desetak projekata. Ravnateljica Ureda za razminiranje u Vladi RH prof.dr.sc.Pleština zahvalila se svim sudionicima u protuminskom djelovanju u Hrvatskoj na trudu u ovoj teškoj godpodarskoj situaciji te istaknula financijske probleme koji bi mogli nastati u ovom poslu.
Predsjednik Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Josipović, kao i mnogo puta do sada, primio je na znanje izviješća gostiju i složio se s problemima koji opterećuju protuminsko djelovanje u Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO