Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastavak projekta «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima»

18.09.2006

Dana 18.09.2006.g. u selu Prkovci, Općina Ivankovo, u sklopu otvaranja još jednog igrališta, održana je edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska. U holu škole održana je i izložba dječjih likovnih radova na temu mina. O projektu otvaranja 32. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je ravnatelj GDCK Vinkovci Zvonko Domaćinović i predsjednik doc. dr. sc. Dražen Švagelj. Igralište sadrži tobogan, dvije njihaljke, klackalicu, vrtuljak, tunelsku penjalicu, piramidu, dva koša za otpatke i četiri klupe.
Igralište u Prkovcima već je peto za koje su zaslužni donatori, prijatelji iz Cesene (Italija), bračni par dr. Vladimiro i Giuliana Giovannini. Posebno treba napomenuti da je ovo treće igralište koje bračni par Giovannini donira vlastitim privatnim sredstvima. Dr. Vladimiro Giovanini je šef hitne službe u Ceseni i dugogodišnji predsjednik talijasnskog crvenog križa Cesena. I on se obratio prisutnima s prigodnim riječima te govorio o ideji darovanja igrališta. Na kraju su on i supruga presijecanjem vrpce igralište prepustili djeci.


U ime lokalne zajednice, donatorima se zahvalio ravnatelj OŠ A. K. Zrinski, Ivan Nenadić, zatim predsjednik MO Prkovci Šimun Čajkovac i načelnik općine Ivankovo, Branko Galić. Prisutnima se obratio i zahvalio i župan Vukovarsko–srijemske županije Božo Galić. Predstojnik podružnice Osijek, Hrvatskog centra za razminiranje, Dubravko Krušarovski iznio je najnovije podatke o razminiranju na području Županije, o miniranosti na području Republike Hrvatske, županije Vukovarsko-srijemske i općine Ivankovo, o minskim žrtvama na području Republike Hrvatske, županije i općine Ivankovo, te ponovio upozorbe o opasnostima od mina i o ponašanju u blizini i u minski sumnjivom prostoru, kao i o važnosti postavljenih oznaka minske opasnosti. Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta i edukativnih materijala o opasnostima od mina, donatorima su se zahvalila i djeca Prkovaca na svoj način – recitacijama, pjesmom, plesom i nesputanom igrom na netom otvorenom igralištu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO