Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastupni posjet veleposlanika SR Njemačke HCR-u

11.09.2012

10. rujna 2012. godine, u nastupnom posjetu HCR-u boravio je novi veleposlanik SR Njemačke, Njegova Ekselencija Hans Peter Annen sa vojnim izaslanikom u odlasku, pukovnikom Ralf Horst Mayerom i novim vojnim izaslanikom, pukovnikom u G.s. Yorg Rauberom. U delegaciji je bio i dugogodišnji suradnik HCR-a gospodin Wolfgang Raschka, voditelj humanitarne organizacije za razminiranje DEMIRA- HRVATSKA.
Posjet Veleposlanika sa suradnicima odraz je kontinuirane suradnje i pomoći u razminiranju SRNJ od samog osnutka HCR-a 1998.godine. Osim razminiranja Vlada SRNJ, putem veleposlanstva, financirala je i projekte edukacije, pomoći minskim žrtvama i opremanju HCR-a.
U izrazito prijateljskoj i radnoj atmosferi, v.d. ravnatelja HCR-a g. Miljenko Vahtarić sa suradnicima , zamjenikom Mirkom Ivanušićem i načelnicom Natašom Mateša Mateković, upoznao je goste s cjelokupnom situacijom protuminskog djelovanja u RH i trenutnim problemima. Posebno se zahvalio Vladi SRNJ na pomoći koja dosad iznosi 8,5 milijuna EUR-a, kojom je realizirano 132 projekta površine 7.549.364 m2 na kojima je uništeno 79.731 komad protupješačkih mina, protuoklopnih mina, kazetnog streljiva i ostalih neeksplodiranih ubojnih sredstava.
Uz niz pitanja i svojih prosudbi veleposlanik je dao punu podršku radu Centra i izrazio želju za nastavkom dobre suradnje, kao i s nastavkom daljnje financijske pomoći razminiranju kroz provedbu organizacije DEMIRA.
Poseban interes pokazao je za uključivanjem HCR-a i HCR-CTRO d.o.o. u projekte i suradnju sa europskim institucijama kako bi stečeno hrvatsko znanje u budućnosti pomoglo i drugima na globalnoj razini. Uz želju da HCR bude centar izvrsnosti na europskoj razini, nastojat će pomagati u ostvarivanju kontakata s drugim institucijama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO