Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Savjet HCR-a o ostvarenju Plana razminiranja u prvih osam mjeseci 2006. godine

27.09.2006

U Sisku je održana 17. sjednica Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR-a), pod predsjedanjem Đure Brodarca, predsjednika Savjeta. Na sjednici je razmatrano Izvješće o ostvarenju Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim financijskim sredstvima za razdoblje od siječnja do kolovoza 2006. godine.
Ukupno je za radove razminiranja, u spomenutom razdoblju, iz svih izvora financiranja, realizirano i ugovoreno radova razminiranja u vrijednosti 203 milijuna kuna, od čega se 72 % odnosi na sredstva Državnog proračuna, 12 % na sredstva pravnih osoba i tijela državne uprave i lokalne samouprave, a 16 % na donatorska sredstva. Do 31. kolovoza ugovoreni su radovi za 97 % ukupno raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2006. godinu. Po nadmetanju provedenom putem International Trust Fund-a (ITF) ugovoreni su radovi koji su financirani sredstvima Rotary Cluba Wien Nord-Ost, organizacije Adopt a Minefield i Vlade SAD-a, te radovi financirani sredstvima Europske komisije za prostor granice.


Osim navedenih projekata, završena je procedura nadmetanja i odabrani su ponuditelji za radove razminiranja u Sisačko-moslavačkoj županiji u vrijednosti 1.000.000 eura, koji će biti financirani sredstvima CARDS programa. Za projekt zimskog centra „Sveto brdo“ u općini Lovinac u Ličko-senjskoj županiji u vrijednosti 1.000.000 eura, raspisano je jevno nadmetanje i očekuje se početak poslova na tom projektu početkom listopada.
Osim Izvješća o ostvarenju plana razminiranja, na sjednici Savjeta se razgovaralo i o prijedlogu proračuna HCR-a za 2007. godinu. Također je donešena odluka o pokretanju postupka za imenovanje ravnatelja HCR-a, obzirom da u studenom ove godine dosadašnjem ravnatelju istječe vrijeme od četiri godine na koje je imenovan Rješenjem Vlade Republike Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO