Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Otvaranje dječjeg igrališta u Vinkovcma, u naselju Prišinci

18.09.2012

Dana 17. rujna 2012.g. u gradu Vinkovcima, naselju Prišinci, Vukovarsko - srijemska županija, otvoreno je još jedno dječje igrališta, te održana edukativna predstava za djecu «Opasna pustolovina», u izvedbi kazališne skupine «MM» iz Osijeka, u dvorištu obiteljske kuće Horvat.

O projektu otvaranja 51. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta GD Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je doc. dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik GD CK Vinkovci. U ime grada Vinkovaca, na donaciji se zahvalio gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić.

Predstojnik podružnice Osijek, HCR, Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i kratko ih upoznao s minskim problemom županije i grada, te ponovio za djecu uopzorbe o opasnostima od mina.

Nazočnima se kratko obratio i donator Vladimiro Giovannini, predsjednik crvenog križa iz talijanskog grada Cesene.

Donatore i sve nazočne je pozdravio i Branko Tomić - ravnatelj GD CK Vinkovci. Svečanosti je nazočio i županijski koordinator za razminiranje, gosp. Zlatko Pavlović.

Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta, donatorima su se zahvalila i djeca predškolske dobi iz naselja Prišinci (30 djece) plesom, pjesmom i igrom na otvorenom igralištu.

Igralište je blagoslovio velečasni Krešimir Aračić. Igralište sadrži tobogan, 2 ljuljačke, 2 klackalice, penjalicu, sjedeći vrtuljak, 2 koša za otpatke i četiri klupe.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO