Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Otvaranje dječjeg igrališta, Vinkovci - park Josipa Runjanina

19.09.2012

Dana 18. rujna 2012.g. u Gradu Vinkovcima, Vukovarsko - srijemska županija, otvoreno je još jedno dječje igrališta, te održana edukativna predstava za djecu «NE, NE, MI - NE“», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, u dvorani OŠ „Vladimira Nazora“. Predstavu je pogledalo 140 učenika I. i III. razreda osnovne škole.

O projektu otvaranja 52. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta GD Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je doc. dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik GD CK Vinkovci.

Predstojnik podružnice HCR-a u Osijeku, g. Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i kratko ih upoznao s minskim problemom županije i grada, te ponovio za djecu uopzorbe o opasnostima od mina.

Nazočnima se kratko obratio i predstavnik donatora, „Gymnasium Kenzingen“ prof. Alen Haurdić, iz njemačkog grada Kenzingena. Zanimljivo je da su u akciji prikupljanja sredstava za ovo igralište, u sklopu gradskog društva crvenog križa grada Kenzingena, sudjelovali i gimnazijalci spomenute škole. Njih dvadesetak su i bili današnji gosti i nazočili predstavi za djecu i otvorenju igrališta. Igralište je ukomponirano u postojeći park Josipa Runjanina u Vinkovcima.

Donatore i sve nazočne je pozdravio i g.Branko Tomić, ravnatelj GD CK Vinkovci. Svečanosti je nazočio i županijski koordinator za razminiranje, g. Zlatko Pavlović.

Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta, donatorima su se zahvalila i djeca predškolske i školske dobi, plesom, pjesmom i igrom na otvorenom igralištu.

Igralište je blagoslovio velečasni msgr. Tadija Pranjić. Igralište sadrži tobogan, 2 ljuljačke, 2 klackalice, penjalicu, sjedeći vrtuljak, 2 koša za otpatke i četiri klupe.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO