Hrvatski centar za razminiranje

RSS

ADRA pomaže razminiranju Karlovačke županije

22.02.2007

ADRA, humanitarna organizacija Adventističke crkve u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje i Karlovačkom županijom, pokrenula je humanitarnu akciju za razminiranje u Karlovačkoj županiji. Akcija je organizirana u sklopu projekta „Karlovačka županija bez mina“ koju je pokrenula Karlovačka županija nakon završenog projekta „Karlovac bez mina“. Sredstva prikupljena donacijom bit će utrošena za razminiranje poljoprivrednih površina u Cetingradu površine 104.622 m2, a vrijednost projekta je 150 tisuća eura. Predstojnik HCR-ove Podružnice Karlovac Damir Stojković je pojasnio da je izabran projekt u Cetingradu iz razloga što je Cetingrad relativno nerazvijena općina gdje razminiranje poljoprivrednih površina može učiniti najveći pomak u razvoju cijelog kraja.

U srijedu 21. veljače 2007.g. održana je konferencija za novinare u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, gdje će 4. ožujka 2007. biti održan humanitarni koncert glazbene skupine Agape. Ustupivši besplatno prostor, Gradsko kazalište Zorin dom dalo je podršku razminiranju u Cetingradu.
Na repertoaru će biti gospel, crnačka, klasična i moderna glazba, a ulaznice se neće naplaćivati.
Predsjednik ADRA-e Tihomir Lipohar pojasnio je da će za projekat dio novca osigurati njemačka i japanska vlada, uplatnice za donaciju će poslati na adrese gospodarstvenika i građana županije, a koncert će biti održan u zahvalu donatorima. Prije koncerta planirana je prezentacija u smislu prikaza opreme pirotehničara, te opreme za razminiranje i mina, kako bi prisutnima pojasnili način razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO