Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina o minskoj opasnosti u Dvoru u Sisačko-moslavačkoj županiji

24.10.2012

U utorak, 23. listopada 2012. godine u Osnovnoj školi Dvor u Sisačko-moslavačkoj županiji, održana je tribina „Djeca u minskom okruženju“. Tribinu je organizirala Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske uz potporu Ministarstva branitelja.
Oko 200 učenika od prvog do osmog razreda, zajedno sa svojim nastavnicima, pratili su predavanje Dubravka Pavušeka, voditelja Protueksplozijskog odjela Policijske uprave Sisačko-moslavačke i Marte Kovačić, savjetnice za edukaciju i koordinaciju pomoći žrtvama mina Hrvatskog centra za razminiranje. Prije početka Tribine sve prisutne je pozdravila ravnateljica škole Vlatka Jeričević, te zahvalila organizatoru i predavačima na dolasku, jer smatra da su ovakve tribine prijeko potrebne, kako bi se učenike podsjetilo na minsku opasnost i poučilo pravilnim postupcima u slučajevima nailaska na opasna minskoeksplozivna sredstva.
Na području Općine Dvor još je 26 km2 minski sumnjivih površina, tako da je edukacija stanovništva još uvijek nužna. Učenici su s velikim zanimanjem pogledali edukativni film „Opasnost u šumi“, poslušali najnovije podatke o minskoj situaciji, vidjeli minskoeksplozivna sredstva koja mogu biti odbačena na raznim mjestima, te su upućeni da se oprezno kreću po prirodi, osobito u ovo vrijeme kada mnogi odlaze u šumu brati kestene i gljive.
Učenicima su podijeljeni edukativni materijali koje su ponijeli svojim kućama, tako da će i roditeljima moći pokazati što su čuli i vidjeli toga dana u školi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO