Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina o opasnostima od mina u Osijeku

07.11.2012

Dana 06.studenog 2012. godine, održana je tribina “Djeca u opasnosti od mina” u prostorima OŠ “Franje Krežme” u Osijeku.
Tribini je prisustvovalo ukupno 180 učenika prvih - četvrtih razreda škole.

Istu tribinu organizirala je Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije. Prisutne je pozdravila ispred udruge predsjednica Ružica Bisaha.

Ispred HCK GD Osijek nazočna je bila Tijana Salaj, ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije bio je prisutan Dražen Čelik iz odjela protueksplozijske zaštite, Tomislav Ćorluka iz odsjeka prevencije u PU Osječko – baranjskoj. Ispred OŠ “Franje Krežme” nazočni su bili učitelji na čelu s ravnateljom Mariom Berečićem. Ispred grada Osijeka, gradskog poglavarstva odbora za branitelje i braniteljske udruge iz domovinskog rata, prisutna je bila Laura Radoš.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Osijek HCR-a Dubravka Krušarovskog.

Za školsku knjižnicu je Krušarovski ostavio 100 kom. letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO