Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predaja Potvrde o razminiranju u općini Josipdol

19.11.2012

U petak, 16. studenog 2012.g. zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić svečano je uručio načelniku općine Josipdol i direktoru ITF-a ( ITF- ENHANCING HUMAN SECURITY) Potvrdu o razminiranom području poljoprivrednog zemljišta u naselju Prodanovići. Radi se o projektu razminiranja ukupne površine od 71.151 kvadratnih metara, kojeg su zajednički financirale Karlovačka županija, iz sredstava povrata lovozakupnine i Vlada Luxembourga, preko ITF-fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 75.012 EUR-a. Na projektu kojeg je izvodila tvrtka „ Titan“ d.o.o. pronađeno je i uništeno 40 komada PMR 2A mina, a isti je završen u ugovorenom roku od 18 radnih dana.
Svečanosti su nazočili direktor ITF-a iz Ljubljane Dorijan Maršić, voditeljica Ureda u Hrvatskoj gđa. Marija Plesec Pongrac, zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Mirko Ivanušić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zamjenici župana Karlovačke županije Josip Šafar i Ivan Banjavčić, načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević , predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić, predstojnik podružnice HCR-a Karlovac Damir Stojković i v.d. pročelnika i koordinator razminiranja Bernardo Pahor.
U kratkom obraćanju nazočni su iskazali zahvalnost donatorima i naglasili dobru suradnju, koja se očekuje i u budućnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO