Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Akcija « Manje oružja – manje tragedija «

23.11.2012

U petak 23. studenog 2012. godine, u Sunji na glavnoj tržnici, u dopodnevnim satima održana je akcija « Manje oružja – manje tragedija « u organizaciji djelatnika Policijske postaje Sunja i Hrvatskog centra za razminiranje.
Na zajedničkom izložbenom prostoru MUP-a i HCR-a, građani su imali priliku vidjeti primjerke minsko – eksplozivnih sredstava.
Pripadnici MUP-a upozoravali su građane Općine Sunja da još uvijek mogu, bez ikakvih posljedica, vratiti oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva. Mnogi prolaznici interesirali su se oko veličine i rasprostranjenosti minski sumnjivog prostora na njihovom području, na što su djelatnici HCR-a odgovarali pokazujući im na zemljovidu.
Isto tako akciji su nazočili učenici Osnovne škole Sunja, kojima su predstavnici MUP-a i HCR-a skrenuli pažnju na opasnost od minsko – eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Učenicima su podjeljeni letci sa brojevima službi koje treba kontaktirati u slučaju ako se susretnu sa minsko – eksplozivnim i neeksplodiranim ubojitim sredstvima. Djeca su pozorno slušala predstavnike MUP-a i HCR-a, nakon čega je usljedilo interesantno pitanje jedog dječaka: « Jesu li to prave mine, mogu li one sada eksplodirati? «
Akcija u Sunji je uspješno provedena i nastavlja se diljem Hrvatske s ciljem prikupljanja što više oružja i učestale upozorbe o minskoj opasnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO