Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribina u Josipovcu

11.12.2012

Dana 04.prosinca 2012. godine, održana je tribina “Djeca u opasnosti od mina,” u prostorima OŠ “Josipovac” u Josipovcu, Osječko - baranjska županija
Tribini je prisustvovalo ukupno 130 učenika prvih - petih razreda škole.

Istu tribinu organizirala je Udruga civilnih žrtava iz Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije. Prisutne je pozdravila ispred udruge predsjednica Ružica Bisaha. Nazočni iz Udruge su bili i Franjo Kučinac, Marija Eberling te velečasni u miru Josip Majdandžić kao potporni član.

Ispred HCK GD Osijek nazočan je bilo Goran Latković, ispred MUP-a RH, PU Osječko - baranjske županije bio je nazočan Mario kokić iz odjela protueksplozijske zaštite, Tomislav Ćorluka iz odsjeka prevencije u PU Osječko -baranjskoj, te Miro Grgić kontakt policajac. Ispred OŠ “Josipovac” tribinu su pratili učitelji na čelu s ravnateljicom Vlatkom Mihaljević. Ispred grada Osijeka, bile su prisutne Nataša Ižaković te Ana Čalušić.

Ispred Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata OB županije nazočan je bio predsjednik Damir Buljević.

Tribini je uveličao Vladimir Šišljagić, župan Osječko - baranjske županije.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB Odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice HCR-a Osijek, Dubravka Krušarovskog.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO